Jämthund | Jämthund.se

Jämthund | Jämthund.se

Om bloggen

Hemsidan som p.g.a lättja blev en blogg. Fokus har tidigare legat på jämthunden "Jämtmyrens Brolle", men tyvärr fick han somna in i augusti 2014.

Hundar i Neewa-selar

ReklamPosted by Daniel 26 Apr, 2016 14:26:11
Försäsongsträning för gråhundstiken Silva (Björnjägarens ARKA Silva). Selen hon har på sig är en Neewa Joggingsele, storlek M. Det matchande kopplet är ett BAGGEN® Expanderkoppel 2m.
En bild på den vackra Alaskan malamute-tiken "Malamutepacklife Alta" i sin Neewa Joggingsele, storlek XL. Det matchande kopplet är ett BAGGEN® Expanderkoppel 2m.
Samojedtiken "Polarjägarn Dimma" poserar i en Neewa Sled Dog X-Back (storlek S).

Samojedtiken White Unicorn`s Lady Top "Alva" på Kickbike med Neewa Sled Pro, storlek Large.  • Comments(0)//www.jamthund.se/#post50

Fler snygga modeller

ReklamPosted by Daniel 05 Feb, 2016 21:23:38
En till bild på jämthunden Klöddens Arras. Här i en Neewa Joggingsele.

---

Tjänster och gentjänster! Kompisen Sandra ville provköra en Kickspark, jag ville ha nya fräscha bilder. Blev en bra kombo tycker jag!
Riesenschnauzern "Gullviks Tundra" i en Neewa Sled Dog X-Back.
Sandra har på sig ett BAGGEN® Softbelt Race. Linan som sammanlänkar dem är en BAGGEN® Draglina.  • Comments(0)//www.jamthund.se/#post49

Neewa Adjustable - Dragsele

ReklamPosted by Daniel 26 Jan, 2016 21:16:25
Idag har vi haft besök av unghunden Klöddens Arras på firman, han fick vackert ställa upp som modell för den justerbara dragselen, Neewa Adjustable.
Neewa Adjustable och BAGGEN® Softbelt Reflex Gul

---
Han fick även prova ett Neewa Halvstryp.

  • Comments(0)//www.jamthund.se/#post48

Fler fotomodeller

AllmäntPosted by Daniel 20 Jul, 2015 14:53:55
Några fler jakthundar som fått modella för selar den senaste tiden.
Två bilder på SE J(LÖ)CH "Kvistgårdens Ali I" i Neewa Joggingsele storlek L.

Gråhundshanen Morbergets Remo i Neewa Joggingsele storlek M.

Östsibiriska laikatiken Ponderforsens Enya i Neewa Joggingsele storlek L.

Finska stövartiken Brynåsens Vira i Neewa Joggingsele storlek M.

Neewa joggingsele som cykelsele.


Åsundens Aston i en Neewa Sled DOg X-back storlek M.


  • Comments(0)//www.jamthund.se/#post47

Joggingsele!

AllmäntPosted by Daniel 26 Mar, 2015 13:56:22

Så länge man inte har någon egen hund får man vackert förlita sig på att snälla människor runt omkring en ställer upp och lånar ut ibland. Igår var jag till Roland och Gunhild Nyberg i Kåddis och fick låna deras Blaikens Karo som fotomodell. Tack så mycket, goda grannar!

Karo poserar här i en Neewa Joggingsele stl. XL.

Joggingselen tycker jag själv var helt perfekt som framförallt cykelsele till Brolle. Det blev riktigt många mil med den på förra sommaren. Den breda "bröstplattan" sprider ut trycket bra framtill och dessutom får hunden helt fria bogrörelser i denna sele, vilket man inte får i exempelvis en vanlig spårsele. Brolle och mina döttrar förra våren...

---

Har två helger i rad nu varit upp till fjälls och insupit lite härlig fjälluft. Underbara dagar...

På lördag blir det att åka till Åsele och besöka älghundutställningen. Ska dit och visa upp lite prylar och kanske sälja lite...

  • Comments(0)//www.jamthund.se/#post46

Hundar i jobbet!

AllmäntPosted by Daniel 09 Mar, 2015 16:26:16
Det är lugnt på hundfronten för egen del för tillfället. Måste prioritera familj och företaget en period nu innan man kan skaffa sig en ny hund. Träffar många hundar via jobbet, så det är klart att man blir rejält sugen emellanåt.

Jag var till Åsele och Älgbitens kennel förra veckan och fotograferade Carro tillsammans med hundarna Fäbobergets Jaz och Elgstöa's Grant. Carro åker här skidor med den senaste nyheten i BAGGENs sortiment, Softbelt Race, runt midjan. Linan är en annan nyhet, Baggen Draglina. Hundarna har ställbara dragselen Neewa Sled Dog X-back.

---

Här en annan jämthund fotad tidigare i vintras hos Fäbobergets kennel. Vill minnas att hunden var Mottibäckens Fint. Dragselen han har på sig är Neewa Adjustable.

---

Här poserar "Norrlands Guidens Milla Magia" i en Neewa Sled Dog X-back. Ägare Johan Landström, Bjurholm.

---

Även grannens jämthundshane "Blaikens Karo" har fått ställa upp på bild. Här i en Neewa Sled Pro. Ägare Roland Nyberg, Kåddis.

---

Det är av någon anledning mest jämthundsfolk man känner och träffar, således är deras hundar dom mest väldokumenterade. Ibland träffar man dock även på andra raser.

Gråhundshanen "Rävas Bije Busen" också i en Neewa Sled Dog X-back. Ägare Jörgen Jonsson, Vindeln.  • Comments(0)//www.jamthund.se/#post45

Sorg!

AllmäntPosted by Daniel 21 Aug, 2014 11:36:23
Tyvärr fick Brolle somna in förra måndagen, den 11/8, pga sjukdom. smiley

Han blev aldrig någon superjakthund, men han ligger trots allt bakom den större delen av de älgar jag skjutit i mina dagar. Han har även gett mig många oförglömliga spark- och cykelturer. Tillsammans med jakten var nog "drag" det bästa han visste och det har verkligen gett mig en stor erfarenhet som jag alltid kommer att ha nytta av. Tack för allt Brolle!


Det blir nog väldigt lugnt här på sidan nu ett tag framöver. Jag har inte bestämt riktigt hur det blir med hunderiet i framtiden...

//Daniel

  • Comments(2)//www.jamthund.se/#post44

Bilder!

BilderPosted by Daniel 25 May, 2014 10:55:47
Några bilder från veckan som gått!
De två övre från en härlig 1,7 mils cykeltur.
Här en bild från en liten utflykt till laxhoppet vid Stornorrforsen.

  • Comments(0)//www.jamthund.se/#post43

Jaktbilder!

BilderPosted by Daniel 20 May, 2014 09:54:50
Hittade några bilder från höstens jakt som jag aldrig lagt upp tror jag.

Med en av höstens älgar...
Kvällsfika i skogen en sen augustikväll...
  • Comments(0)//www.jamthund.se/#post42

Dragsele

VardagPosted by Daniel 20 May, 2014 09:40:30
Den gode Brolle får ju, som enda hund på firman, utstå en del tester av produkter. Så länge han får springa bredvid cykeln eller framför sparken är han mycket nöjd. Att bara ta på en sele och sedan ta av den är inte att tänka på, en runda mååste han alltid ha! Här är det Sled Pro dragselen (storlek XL) han får testa.

Att vara importör och inte enbart producent har ibland sina fördelar. Man har inte hela kravet på sig att fixa bra bilder på produkterna. Här nedan en Alaskan Malamute som provar samma sele. Den sitter faktiskt grymt bra på dom här lite grövre hundraserna. Vyerna i Italien ser ju inte helt fel ut heller...

Läs mer om de dragselar vi har i sortimentet.  • Comments(0)//www.jamthund.se/#post41
Next »