Jämthund | Jämthund.se

Jämthund | Jämthund.se

Om bloggen

Hemsidan som p.g.a lättja blev en blogg. Fokus har tidigare legat på jämthunden "Jämtmyrens Brolle", men tyvärr fick han somna in i augusti 2014.

Älg i backen!

JaktPosted by Daniel 14 Sep, 2012 18:42:23
Älgarna är jävlar på benen direkt. (4 olika björnar på marken förra helgen). Direkt efter upptag kom det rakt på mig så jag drog på två smällar. Jag stod ute vid en hyggeskant när jag sköt. Älgen drog direkt tillbaka in i skogen efter skotten och sprang 300m innan den tog "sista sucken" i diket två meter från vägen. Fyrhjulingen behövde inte jobba så hårt idag. smiley

Brolle var absolut som en helt annan hund idag än tidigare. För första gången (någonsin faktiskt) gjorde han riktiga sökrundor och han försökte verkligen hitta älg. Hans jaktlust har definitivt ökat på slutet. Ibland får man ta det bakvägen tror jag, det som känns bra nu är ju att han i alla fall verkar söka aktivt efter älg, det har han inte riktigt gjort förut. Prio ett just nu har varit att få honom till en hyfsad älghund överhuvudtaget, sen hade det ju givetvis varit roligare att skjuta på stånd, men jag tror ändå jag är en bit på väg.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.