Jämthund | Jämthund.se

Jämthund | Jämthund.se

Om bloggen

Hemsidan som p.g.a lättja blev en blogg. Fokus har tidigare legat på jämthunden "Jämtmyrens Brolle", men tyvärr fick han somna in i augusti 2014.

Ännu en jaktdag!

JaktPosted by Daniel 20 Oct, 2012 19:55:24
Idag var det dags för jakt igen. -7 grader och strålande klart väder! Jag och Brolle gick in vid Fredriksbacken, när vi hade passerat saltstenen på andra sidan myren stack hunden iväg med nosen i backen. När hunden passerat kraftledningen och ytterligare några hundra meter valde jag att gå ned på just nämnda kraftledning, där man åtminstone har god sikt mot nord och syd. Det dröjde därefter inte så länge innan de första skallen kom, knappt 400 meter ifrån mig. Jag avvaktade kanske 10 minuter för att se vad som skulle ske, men det verkade stå helt fast så jag bestämde mig för att krypa på.

Jag tvingades dra en runda söderut för att komma rätt i vind. Föret var oerhört skarpt och det kändes som om man avancerade framåt på knäckebröd. Den lilla snön som kommit tidigare under veckan gjorde inte saken bättre. Brolle matade på med tätt skall och efter ca 30 minuters fast stånd var jag inne på 100 meter, men där tog det roliga slut. Älgen (älgarna?) hörde nog mitt knäckebrödstrampande och drog iväg ut mot kraftledningen i gångstånd. Jag försökte genskjuta, men tyvärr hade jag ju inte en chans där i myrdraget.

Med tre aktuella pass på morgonen och endast två passare valde älgen givetvis att stryka förbi det obemannade passet och försvann allt mer bort från mig, med hunden fortsatt skällande. Det närmade sig farsan och mitt sms "Kryp på om du vill" besvarades snabbt med ett "Ja". Det följde rågången ett par hundra meter ifrån där farsan stod och han hann egentligen aldrig påbörja någon ansmygning innan gångståndet försvann i fjärran. Där blev det återigen fast utanför rågången. Efter knappt 2,5 timme släppte Brolle av någon anledning. Jag har ingen aning om vad det var för älg han skällde på, men av spåret att döma var det nog en ko, misstänker även att hon hade kalv, men vet som sagt egentligen inte.

På 4 jaktdagar i oktober har han nu i alla fall skällt både stånd och gångstånd under 3 utav dagarna och det har gått framåt för varje älgarbete under hösten. Synd bara att han inte fått någon belöning för utvecklingen, men nog fan ska det väl komma också. Skam den som ger sig...

En bild från eftermiddagens resultatlösa jakt.

Utanför marken får man minsann se älg!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.